Ukilaisjudokoilla oli menestykäs kisaviikonloppu Turussa.
Ukilaisjudokoilla oli menestykäs kisaviikonloppu Turussa.

Lauantaina ja sunnuntaina 5.-6.11.2022 Kupittaan palloiluhallilla tatami tömähteli, kun lähes 250 judokaa ottivat mittaa toisistaan. Viikonloppuna oteltiin vanhemmille ottelijoille suunnattu Finnish Judo Open ja nuoremmille ottelijoille suunnattu Turku Judo Open kilpailut. Otteluita käytiin viikonlopun aikana yhteensä 346 kappaletta ja kilpailijoita oli niin Suomesta, kun ulkomailtakin. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Club’ista kilpailemassa oli yhdeksän hengen joukkue huoltajineen.

Marko Hiltunen otteli hopealla normaali painoluokkaansa raskaammassa, eli veteraanimiesten -81kg sarjassa (kolme otteluvoittoa ja yksi tappio). Veeti Salminen otteli pronssille sarjassa B15-60kg (kaksi otteluvoittoa ja kaksi tappiota).

Nuorten kilpailuihin osallistui Neela Salminen voittaen sarjan PV11-22,4kg (neljä otteluvoittoa), Mae Hiltunen voittaen sarjan PV11-28,1kg (kolme otteluvoittoa), Nikita Tsabanov voittaen sarjan PV11-32kg (kaksi otteluvoittoa), Elmeri Laukkanen voittaen sarjan PV11-38,2kg (kaksi otteluvoittoa), Georgi Tsabanov voittaen sarjan PV13-42,1kg (kaksi otteluvoittoa). Lisäksi ottelukokemusta saivat Jere Mäkinen sarjassa PV11-38,2kg (kaksi tappiota) ja Miro Hohtari sarjassa P13-44,1kg (kolme tappiota). Nuorten kilpailussa Uudenkaupungin judoseura sijoittui mitalitilastossa toiseksi.

”Erittäin onnistunut kisaviikonloppu ukilaisjudokoilla. Pisteitä ja otteluvoittoja saavutettiin, niin pysty-, kuin mattotilanteista. Tämä osoittaa, että molemmista osa-alueista löytyy osaamista. Mitalejakin saatiin roppakaupalla kotikaupunkiin tuomiseksi. Tärkeänä asiana kuitenkin pidän sitä, että nuoret rohkeasti lähtevät kilpailuihin ja ylittävät sitä kautta itsensä, joka on sinänsä jo riittävä saavutus. Ja ennen kaikkea hauskaahan kaikilla tuntuu kuitenkin kisareissuissa olevan ja hymy on usein herkässä.” kommentoi tällä kertaa sekä ottelijan, että valmentajan roolissa toiminut Marko Hiltunen.

Waseda-Club ry onnittelee lämpimästi seuran jäseniä hienosta kilpailumenestyksestä ja itsensä voittamisesta, sekä kannustaa jatkossakin aktiivisuuteen judorintamalla.