Milo Hiltuselle tuplapronssia seitsemän kuukauden kilpailutauon jälkeen.
Milo Hiltuselle tuplapronssia seitsemän kuukauden kilpailutauon jälkeen.

Lauantaina 19.9.2020 oteltiin perinteinen judokilpailu Hiiden Shiai. Kilpailut järjestettiin Luksian liikuntahallissa Nummelassa. Kilpailuihin osallistui 154 judokaa. Uudenkaupungin judoseuraa kilpailuissa oli edustamassa Milo Hiltunen, joka otteli sarjassa P11 -34kg, sekä sarjassa P13 -34kg. Kilpailuissa oli erityisjärjestelyt vallitsevasta koronatilanteesta johtuen, esimerkiksi käsidesiä oli saatavilla useasta paikasta ja kasvomaskit olivat pakollisia, pois lukien ottelutilanteet.

Milo voitti molemmissa sarjoissa yhden ottelun ja hävisi kaksi ottelua. Tämä tiesi kahta pronssimitalia kotiin tuomiseksi.

Yli seitsemän kuukautta ehti kulua Milon viime kilpailuista, joten oli hienoa päästä pitkästä aikaa niin sanotusti tosi toimiin. Valitettavasti Milo loukkasi lievästi heti ensimmäisessä ottelussa ja tämä vaikutti selkeästi myös muihinkin otteluihin. Urheasti Milo kuitenkin taisteli kaikki ottelut läpi ja oli pienestä kiinni, etteikö useampikin otteluvoitto olisi tullut. Pitkä kilpailutauko myös vaikutti siihen, että rutiini, joka on erittäin arvokasta kamppailulajeissa, puuttui tällä kertaa. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja toivotaan, että maailman tilanne kohenisi siten, että kilpailuita pystyttäisiin järjestämään nykyistä enemmän. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että harjoituksia voidaan tällä hetkellä pitää näinkin hyvin.” Totesi kilpailuiden jälkeen Milon huoltajana ja ohjaajana toimiva Marko Hiltunen.

Waseda-Club ry onnittelee lämpimästi Miloa kahdesta pronssimitalitalista ja ottelukokemuksen kartuttamisesta.

Milo (vasemmalla) ja Marko Hiltunen Nummelassa. Hiiden Shiaissa oli erityisjärjestelyt koronatilanteesta johtuen, johon kuului muun muassa kasvomaskien käyttö.