Milo Hiltunen (toinen oikealta) kamppaili itsensä pronssille syyskauden viimeisissä kilpailuissa.
Milo Hiltunen (toinen oikealta) kamppaili itsensä pronssille syyskauden viimeisissä kilpailuissa.

Lauantaina 7.12.2019 oteltiin nuorten judokilpailu Lahti Shiai. Kilpailut käytiin Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa. Kilpailuihin osallistui lähes 200 nuorta judokaa niin kotimaasta, kuin ulkomailtakin. Uudenkaupungin judoseuraa kilpailuissa oli edustamassa Milo Hiltunen, joka otteli sarjassa P11-30kg.

Milon kovatasoisessa sarjassa oli kahdeksan ottelijaa ja se käytiin tuplapooli-ottelujärjestelmällä. Milo voitti kolme ottelua edeten semifinaaliin. Pisteitä Milo sai voitetuissa otteluissa sekä pystyssä, että matossa.

Semifinaalissa Milo kohtasi Olympic Hopes St.Peterburg’ia edustavan Dmitriy Alpatov’in. Ottelussa käytiin tiukkaakin tiukempi kamppailu finaalipaikasta. Selvyyttä voittajasta ei saatu varsinaisen otteluajan puitteissa, vaan ottelu eteni jatkoajalle. Jatkoaika eteni edelleen tiukasti molempien ottelijoiden yrittäessä saalistaa pistesuorituksia. Jatkoaikaa oli käyty lähes kaksi ja puoli minuuttia, kun Dmitriy onnistui heitossaan waza-arin arvoisesti voittaen ottelun ja edeten finaaliin. Milo sijoittui sarjassa pronssille. Dmitriy voitti lopulta koko sarjan.

Hienoa ottelemista Milolta jälleen. Sarja oli kovatasoinen ja semifinaali olisi yhtä hyvin voinut päättyä Milon voittoon. Pronssimitali syyskauden viimeisistä kilpailuista oli hyvä saavutus. Milon syksyn kilpailukausi on sujunut oikein mallikkaasti, otteluvoittoja on tullut yhteensä 19 kappaletta ja tappioita viisi kappaletta. Tappioista neljä on tullut finaaliotteluissa ja yksi nyt käydyssä semifinaalissa.” Summasi Lahden ja syksyn kilpailuja Milon huoltajana ja ohjaajana toimiva Marko Hiltunen.

Waseda-Club ry onnittelee lämpimästi Miloa pronssista ja upeasti sujuneesta syyskaudesta.

Harjoituskaverit Valtteri Hiltula Rauman Fudoshin'ista (vasemmalla) ja Milo Hiltunen mitalit kaulassa päivän päätteeksi. Valtteri otteli hienosti hopealle neljällä otteluvoitolla sarjassa P11-34kg.
Harjoituskaverit Valtteri Hiltula Rauman Fudoshin’ista (vasemmalla) ja Milo Hiltunen mitalit kaulassa päivän päätteeksi. Valtteri otteli hienosti hopealle neljällä otteluvoitolla sarjassa P11-34kg.
Lahti Shiaissa yhteisen alkulämmittelyn piti maajoukkue-judoka Katri Kakko.
Lahti Shiaissa yhteisen alkulämmittelyn piti maajoukkue-judoka Katri Kakko.