Lauantaina 5.10.2019 kamppailtiin vuosittainen nuorten judokilpailu Tampere Shiai. Kilpailut käytiin Tesoman palloiluhallilla Tampereella. Mestaruuksista kamppailemaan osallistui parisen sataa judokaa tukijoukkoineen. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Club’ia oli kilpailuissa edustamassa Milo Hiltunen sarjassa P11-30kg.

Sarja käytiin tuplapooli-ottelujärjestelmällä. Milo voitti ensimmäisen ottelunsa ipponin arvoisella heitolla. Toisessa ottelussa Milo heitti vastustajaansa ensin waza-arin arvoisesti ja jatkoi suoraan sidontaan, saaden toisen waza-arin, joka päätti ottelun ukilaisjudokan voittoon.

Semifinaalissa Milo voitti vastustajansa ipponin arvoisella heitolla, edeten finaaliin.

Finaaliin pooliin toiselta puolelta oli selvittänyt tiensä Valtteri Hiltula, joka edustaa Rauman Fudoshin’ia, mutta harjoittelee myös Uudenkaupungin judoseurassa. Valtteri voitti ottelun ipponin arvoisella heitolla, joten tällä kertaa Milo toi upeasti Uuteenkaupunkiin hopeamitalin.

Milo ja Valtteri ottelivat hyvin päivän ottelunsa. Hienoa oli, että pojat kohtasivat vasta finaalissa toisensa, joten sarjan kirkkaimmat mitalit tulivat niin sanotusti oikeaan osoitteeseen.” Tuumasi poikien harjoituksia Uudessakaupungissa ohjaava Marko Hiltunen.

Waseda-Club ry onnittelee lämpimästi Miloa ja Valtteria hyvistä otteluista ja mitaleista.

Kilpailemisesta kiinnostuneet löytävät tietoa tulevista judokilpailuista nettisivuilta http://www.judoshiai.fi/ ja https://www.judoliitto.fi/. Lisäksi alueen seurat ilmoittelevat järjestämistään tapahtumista omilla nettisivuillaan. Hyvä tapa käydä kokeilemassa kilpailemista on niin sanotut salikilpailut, eli harjoittelukilpailut, sekä kilpailemista aloitteleville tarkoitetut kilpailut, kuten Startti Cup’it.

Waseda-Club ry toivottaa myös uudet harrastajat maailman suosituinta kamppailulajia harrastamaan. Harjoitusryhmiä on kaksi. Junioreille, jotka ovat syntyneet vuonna 2010 tai aiemmin ja aikuisille sekä nuorille tarkoitettu harjoitusryhmä, jossa alaikäraja on 15 vuotta.

Kaverukset, hopeamitalisti Milo Hiltunen ja kultamitalisti Valtteri Hiltula, Tampere Shiai 5.10.2019
Harjoituskaverit Milo Hiltunen ja Valtteri Hiltula kohtasivat finaalissa. Ystävyys ei kärsi, vaikka tatamilla välillä toinen voittaa ja toinen häviää.
Hopeamitalisti Milo Hiltunen voitti kolme ottelua Tampereella.
Hopeamitalisti Milo Hiltunen voitti kolme ottelua Tampereella.