Milo Hiltunen taisteli hopealla neljällä otteluvoitolla sarjassa P11-29kg.
Milo Hiltunen taisteli hopealla neljällä otteluvoitolla sarjassa P11-29kg.

Sunnuntaina 20.10.2019 kamppailtiin perinteinen judokilpailu Hontai Shiai. Kilpailut käytiin Puistolan peruskoululla Helsingissä. Sarjavoitoista kamppailemaan osallistui parisen sataa judokaa tukijoukkoineen. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Club’ia oli kilpailuissa edustamassa Milo Hiltunen sarjassa P11-29kg.

Sarja käytiin tuplapooli-ottelujärjestelmällä. Milo voitti ensimmäisen ottelunsa ipponin arvoisella heitolla. Toinen ottelu kesti täyden otteluajan ja Milo voitti sen waza-arin arvoisella heittosuorituksella. Kolmannen ottelun Milo voitti ipponin arvoisella heitolla edeten semifinaaliin.

Semifinaalissa Milo heitti vastustajaansa ensin waza-arin arvoisesti ja paketoi tämän jälkeen vastustajansa sidontaan, josta sai toisen waza-arin arvoisen pisteen. Tämä päätti ottelun ja tiesi finaalipaikkaa ukilais-judokalle.

Finaaliin poolin toiselta puolelta tiensä oli raivannut Helsingin judoseura Targim’in Junus Pugoev. Junus onnistui heittämään Miloa ensin waza-arin arvoisesti ja myöhemmin ipponin arvoisesti, voittaen ottelun ja samalla sarjan. Milolle siis sarjasta hopeaa.

Milo voitti upeasti neljä ottelua edeten finaaliin ja jälleen kertyi roppakaupalla ottelukokemusta. Se on erityisen tärkeää kamppailu-urheilussa. Päivää täydensi vielä Rauman Fudoshin’ia edustavan, mutta myös Uudessakaupungissa harjoittelevan Valtteri Hiltulan hopeamitali sarjasta P11-31,5kg. Valtteri voitti kaksi ottelua ja koki tappion finaalissa. Omat otteluni jäivät tällä kertaa väliin, koska juuri kisaviikolla iskenyt flunssa esti osallistumiseni.” Summasi päivän tapahtumia, poikien onnistumisista tyytyväinen, Uudessakaupungissa judoharjoituksia ohjaava Marko Hiltunen.

Waseda-Club ry onnittelee lämpimästi Miloa ja Valtteria hyvistä otteluista ja mitaleista.

"Ei hopea ole häpeä." Tuumasivat treenikaverit Valtteri Hiltula ja Milo Hiltunen, kun finaalitappioista johtunut harmitus oli pudotettu harteilta pois.
“Ei hopea ole häpeä.” Tuumasivat treenikaverit Valtteri Hiltula ja Milo Hiltunen, kun finaalitappioista johtunut harmitus oli pudotettu harteilta pois.