Waseda-Clubin väkeä leirillä: vasemmalta Jevgeni, Anton, Ella, Janika (takarivissä), Valtteri (Fudoshin’in vahvistus), Milo, Ella, Marko ja Artturi.
Waseda-Clubin väkeä leirillä: vasemmalta Jevgeni, Anton, Ella, Janika (takarivissä), Valtteri (Fudoshin’in vahvistus), Milo, Ella, Marko ja Artturi.

Lauantaina 16.11.2019 järjestettiin junnujen syysleiri Rauman Fudoshin’in dojolla, Sampaanalan ”Kodokanissa”.  Leiri oli tarkoitettu ikäluokille U11 ja U13, sekä heidän ohjaajilleen. Alaikärajana oli vuonna 2010 syntyneet, jotta ikäerot eivät olisi merkittäviä. Ohjelmassa oli randoria, tekniikkaa, sekä tietenkin uusia ja vanhoja ystävyyssuhteita. Leiri oli maksuton.

Leirin vetäjänä toimi Marko Hiltunen 3. dan Uudenkaupungin Waseda-Clubista, sekä joukko apuvetäjiä Raumalta, sekä Uudestakaupungista.

Leirille osallistui judokoita lähialueiden seuroista Raumalta, Porista, Eurasta, Uudestakaupungista ja Maskusta.

Uudenkaupungin judoseurasta leirille osallistui vetäjä Marko Hiltusen lisäksi Milo Hiltunen, Anton Aniskov, Artturi Helimo, Ella Laaksonen, Janika Ojaniemi, Ella Lahtinen, sekä apuohjaajana toiminut Jevgeni Aniskov.

”Leirillä oli monenlaisia tavoitteita, jotka myös toteutuivat, kuten; päästä ottamaan randoria oman seuran ulkopuolisten jäsenten kanssa, jolloin pääsee koittamaan paremmin omien tekniikoiden toimivuutta. Sillä, kun viikosta toiseen harjoittelee vain kotisalilla samojen kavereiden kanssa, niin jokainen tietää melko tarkasti, mitä tekniikkaa kukin harjoittelukumppani randorissa yrittää.

Tutustua leirielämään, koska monikaan päivään osallistuneista ei ollut koskaan harjoitellut judoa kahdesti päivässä. Tämäkin oli uusi ja mukava kokemus monelle. Ja kyllähän uusiin harjoituskavereihin tutustuminen, sekä vanhoihin harjoituskavereihin paremmin tutustuminen on myös yksi tämmöisten päivien hyöty.” Pohti muutamia leiripäivän hyötyjä, hetkeksi leirin ohjauksen tiimellyksestä kommentoimaan ehtinyt ohjaaja Marko Hiltunen.

Waseda-Club ry kiittää kaikkia leirin järjestelyihin ja toteutukseen osallistuneita tahoja, kuten vetäjää, apuohjaajia, sekä leirille osallistuneita harjoittelijoita mallikkaasti sujuneesta leiripäivästä.

Kuvat Mervi Laaksonen.

Syysleirin kutsu
Leirillä otettiin paljon myös randoria.
Leirillä otettiin paljon myös randoria.
Leiri sisälsi myös tekniikka-opetusta.
Leiri sisälsi myös tekniikka-opetusta.