Hopeamitalisti Veeti Salminen (vasemmalla) ja treenikaveri Valtteri Hiltula Rauman Fudoshin'ista, joka voitti pronssia omassa sarjassaan.
Hopeamitalisti Veeti Salminen (vasemmalla) ja treenikaveri Valtteri Hiltula Rauman Fudoshin’ista, joka voitti pronssia omassa sarjassaan.

Lauantaina kamppailtiin judokilpailu Startti-Cup Kirkkonummella. Kilpailuihin osallistui 165 judokaa ja otteluita käytiin päivän aikana 235 kappaletta. Uudenkaupungin judoseuraa kilpailuissa oli edustamassa Veeti Salminen, joka otteli sarjassa PA -37,9kg.

Veeti voitti kaksi ensimmäistä otteluaan ipponin arvoisilla heitoilla edeten sarjan finaaliin. Finaali oli tiukkaa ja tasaista kamppailua aivan viimeisiin sekunteihin, jolloin vastustaja pääsi heittämään Veetiä ipponin arvoisesti. Tämä tiesi Veetille hopeaa kotiin tuomiseksi.

Veetin huoltajana toimi kilpailumatkalla Erja Salminen.

Olin kisapaikalle yhteydessä puhelimitse ja netin välityksellä seuraten Veetin päivää. Hienosti tuo sujui. Otteluiden välissä Veeti ehti vahingossa käydä myös toisessa sarjassa heittämässä vastustajan tatamin pintaan, kun sukunimet menivät sekaisin ottelijoilta.” Naurahtaa seuran puheenjohtajana toimiva Marko Hiltunen.

Kyseinen Startti-Cup ja vastaavat Junnu-Cupit ovat hyviä kilpailuja kilpailemista suunnitteleville, sillä niihin saavat osallistua korkeintaan viisi otteluvoittoa muissa niin sanotuissa normaali kilpailuissa saavuttaneet ottelijat.” Toteaa vielä lopuksi Marko.

Waseda-Club ry onnittelee lämpimästi Veetiä otteluvoitoista ja hopeamitalista.

Nettisivuilta www.judoshiai.fi ja www.judoliitto.fi löytyy kilpailukutsut tulevista kilpailuista. Sivuilta löytyy myös käytyjen kilpailuiden tuloksia ja paljon muuta judoon liittyvää asiaa. Kilpailemisesta kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja seuran ohjaajilta.