Ukilaisjudokat kävivät mittaamassa taitojaan Jyväskylässä.
Ukilaisjudokat kävivät mittaamassa taitojaan Jyväskylässä.

Lauantaina 2.2. järjestettiin Jyväskylän Monitoimitalossa kaksi judokilpailua. Aloittelijoille suunnattu Junnu Cup aamupäivällä ja iltapäivästä kokeneimmille ottelijoille Jyväskylä Shiai. Kilpailuihin osallistui lähes 300 judokaa ja päivän aikana otteluita kertyi vajaa 500 kappaletta. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Club’ia oli kilpailuissa edustamassa Milo Hiltunen, joka otteli sarjassa PT11-26kg ja Marko Hiltunen, joka otteli kahdessa sarjassa M-81kg, sekä veteraanimiehet -78kg.

Milo voitti yhden ottelun ja hävisi kaksi ottelua, sijoittuen sarjassa kolmanneksi.

Marko voitti miesten -81kg sarjassa neljä ottelua edeten finaaliin. Finaaliottelussa vastaan tuli Nummelan judon Jyri Rajaniemi, joka on moninkertainen nuorten SM-mitalisti. Ottelu eteni tasaisesti kummankaan saamatta pistesuorituksia ja siirtyi jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oltiin käyty lähes kaksi minuuttia, Rajaniemi onnistui heittämään Hiltusta jalkaheitollaan voittaen ottelun ja tiputtaen ukilais-judokan hopealle.

Marko jatkoi kisaurakkaansa vielä veteraanimiesten sarjassa voittaen kaksi ottelua ja samalla sarjan.

Juuri muutama päivä ennen kilpailuja iskenyt flunssa vei kyllä fyysiset kyvyt täysin alas ja olin jo valmis jättämään kilpailut kokonaan väliin, mutta kun Milon otteluiden vuoksi reissuun lähdettiin, niin päätin katsoa minne saakka rahkeet riittäisivät. Lopputulos olikin olosuhteisiin nähden parasta, mitä saavutettavissa oli. Milon otteluista jäi hieman niin sanotusti harmittamaan toisen ottelun väärä tuomio, joka johti Milon tappioon. Kilpailuiden päätuomari kävi jälkeenpäin sanomassa, että vastustajalle annettiin pistesuoritus tilanteesta, josta ei pisteitä olisi kuulunut antaa. Aikoivat katsoa videon seuraavan päivän tuomarikoulutuksessa oppimateriaalina. Se ei tietenkään enää lopputulosta muuta. Jatkossa tarvitsee vain olla niin paljon vastustajaa parempi, ettei asia jää tuomareiden päätettäväksi.” Mietiskeli naurahtaen judoharjoituksia Uudessakaupungissa ohjaava Marko Hiltunen kotiin palattuaan.