Kuvassa Marko Hiltunen (vasemmalla) voittanut juuri M-81kg sarjan jatkoajalla waza-arin arvoisella heitolla.
Kuvassa Marko Hiltunen (vasemmalla) voittanut juuri M-81kg sarjan jatkoajalla waza-arin arvoisella heitolla.

Lauantaina 4.5.2019 oteltiin Etelä-Suomen avoimet judon mestaruuskilpailut Porvoossa. Porvoon urheiluhallille oli saapunut 163 kilpailijaa yli kolmestakymmenestä eri judoseurasta kamppailemaan mestaruuksista. Päivän aikana otteluita kertyi yhteensä 254 kappaletta. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Club’ia oli kilpailuissa edustamassa Milo Hiltunen sarjassa P11-28kg ja Marko Hiltunen, joka otteli kahdessa sarjassa M-81kg, sekä veteraanimiehet -80kg.

Milo Hiltunen otteli kolme todella tiukkaa ottelua, joista yksi ratkesi vasta jatkoajalla. Tasaväkiset kamppailut päättyivät tällä kertaa nuoren ukilais-judokan tappioiksi.

Marko Hiltunen otteli kahdessa sarjassa ja lepoajat jäivät vähiin, sillä otteluita tuli tiuhaan tahtiin molemmista sarjoista. Hiltunen voitti M-81kg sarjassa kaksi ottelua ipponin arvoisilla heitoilla. Finaalissa vastaan asettui Porvoon Shirokawa’n Jonas Lindqvist. Sarjan voittajaa ei saatu ratkaistua varsinaisen otteluajan puitteissa ja ottelu siirtyi jatkoajalle. Hiltunen onnistui jatkoajalla heittämään vastustajansa waza-arin arvoisesti ja tämä tiesi ukilaiselle päivän ensimmäistä sarjavoittoa.

Hiltunen voitti veteraanimiesten sarjassa molemmat ottelunsa ja samalla päivän toisen kultamitalin. Ensimmäisessä ottelussa Hiltunen heitti vastustajaansa ensin waza-arin arvoisella heitolla ja jatkoi suoraan sidontaan saaden toisen waza-arin arvoisen pisteen, joka päätti ottelun. Finaalissa Hiltunen teki käsilukon vastustajalle, joka taputti antautumisen merkiksi.

Maskun nuorille suunnnattu judoleiri 4.5.2019

Kyllä täytyy olla tyytyväinen omiin otteluihin ja sarjavoittoihin, sillä keho ei ollut vielä täysin palautunut viime viikonlopun kilpailuista ja tämä rajoitti omaa tekemistä. Myös Milon otteluihin voi olla tyytyväinen, sillä vaikka otteluvoittoja ei tullut, niin kamppailut olivat tasaväkisiä kovien vastustajien kanssa ja olisivat voineet päättyä aivan hyvin myös voittoihin. Kauas on pitkä matka, mutta kannatti lähteä, ja ei niitä otteluvoittoja kotisohvalla judossa tule. Lisäksi oli hienoa, että seuran jäsenistä Matilda Laakso ja Janika Ojaniemi olivat Maskussa nuorille tarkoitetulla judoleirillä. Joten seura on ollut hyvin edustettuna judotapahtumissa.” Tuumasi Uudenkaupungin judoseuran harjoituksia ohjaava Marko Hiltunen kotiin palattuaan.

Waseda-Club ry onnittelee Marko ja Miloa hyvistä otteluista, kokemuksen kartuttamisesta ja mitaleista.

Kilpailemisesta kiinnostuneet löytävät tietoa tulevista judokilpailuista nettisivuilta http://www.judoshiai.fi/ ja https://www.judoliitto.fi/ . Lisäksi alueen seurat ilmoittelevat järjestämistään tapahtumista omilla nettisivuillaan.